Thomas Smith brengt ‘RUIS’ en ‘CHAOS’ naar Antwerpen

2 voorstellingen die de moeite waard zijn!

Op één week tijd brengt Foute Vriend en comedian Thomas Smith 2 verschillende voorstellingen in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Op 10 mei speelt hij éénmalig en exclusief zijn vorige zaalshow ‘Chaos’. Op 15 mei kan je hem aan het werk zien in zijn meest recente show, ‘RUIS’. De voorstelling ‘Chaos’ wordt opgenomen voor het programma ‘Comedy Kings’ en zal uitgezonden worden op VIER op donderdag 21 mei.

Wat de voorstellingen van Thomas Smith zo speciaal maken, is dat ze opgebouwd zijn uit improvisatie. De show is grotendeels afhankelijk van en ontvankelijk voor het nu. Elke avond is anders en ontstaat op het moment zelf. Alleen Thomas’ warrige geest die het overzicht kan bewaren.

Dat maakt Thomas onvoorspelbaar, ontwapenend en onverdeeld grappig tegelijk. Sinds 2011 is Thomas ook regelmatig op TV te zien. Zijn deelname aan programma’s zoals ‘Zonde Van De Zendtijd’ (Canvas), ‘Heylen en de herkomst’ (VIER), ‘De slimste mens ter wereld’ (VIER), ‘Foute Vrienden’ (2BE) en zijn eigen programma ‘Mijn 5000 vrienden’ (OP12) zijn niet ongemerkt voorbij gegaan.

Wim Helsen zelf is ook grote fan, zo getuigt hij in De Standaard: “Het allerbeste wat mij kan overkomen in het theater, als toeschouwer, is dat ik goesting krijg om zelf te spelen, los van het feit of ik het zou kunnen of niet. En Thomas geeft mij die goesting, ook al weet ik dat het supermoeilijk is wat hij doet – misschien wel het moeilijkste wat er is. Ik weet niet of ik dat zelf ooit zou doen of kunnen. Maar Thomas Smith is zo goed dat we voorlopig geen behoefte hebben aan een tweede comedian als hij.”

Kaarten en info voor beide voorstellingen kan je terugvinden via deze link.

Video Thomas Smith: