Terug van weggeweest

Wat bezielt al die oudere artiesten om zich uit de naad te werken en per se een spetterende ‘comeback’ te willen maken?

Passie, ijdelheid, verveling? Over Will Tura (73) zal dit men nooit mogen zeggen, want Will is eigenlijk nòòit weggeweest. Het siert de man en hetzelfde kun je zeggen van Adamo en Rob De Nijs, om maar een paar voorbeelden te geven. In film- en televisieland ligt dit even ànders.

In dit eigenste Vlaanderen is Luc Appermont ongetwijfeld het voorbeeld van een geslaagde comeback. Maar nu ik verneem dat ook Bill Cosby terug is van weggeweest, frons ik toch wel even de wenkbrauwen. De man is inmiddels 76 jaar en ik was nog maar ‘een broekje’, toen ik intens genoot van ‘The Cosby show’ en ‘Cosby’, in de jaren ‘80 een absolute tv-topper in Amerika en ver daarbuiten.

Nu blijkt dat die man binnenkort opnieuw zal opduiken in een nieuwe sitcom, geproduceerd door de Amerikaanse zender NBC. Een titel is nog niet bekend, maar Bill Cosby zal omringd worden door dezelfde mensen die destijds zijn succesreeksen realiseerden. En opnieuw zal Cosby de rol vertolken van de patriarch van een multiculturele familie.

Wordt het geen tijd dat we -ik zeg maar iets- Dora van der Groen, Denise De Weerdt, Gaston Berghmans en De Strangers uit hun kot lokken om opnieuw in een glansrol op te duiken? You never know!

Foto: Valley News Live