‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder krijgt misschien gevangenisstraf

Niet zo braaf als hij lijkt.

De Nederlander Rick Brandsteder kennen we in Vlaanderen vooral als presentator van Temptation Island, aan de zijde van Anneleen Coorevits. Op televisie lijkt hij een beste kerel, altijd vrolijk en opgewekt. Maar schijn bedriegt, want Rick is met momenten nogal een driftkikker, zo blijkt.

Als Rick uitgaat, gebeurt het regelmatig dat hij begint te vechten. Zo zou hij eind januari van vorig jaar iemand in het gezicht hebben geslagen omdat het slachtoffer hem provoceerde toen Rick voordrong bij de toiletten. Het was niet de eerste keer dat Rick klappen uitdeelde. In 2007 raakte hij al eens, samen met zijn broer, bij een vechtpartij betrokken en in 2011 werd hij gearresteerd na een knokpartij in een Amsterdams café. Nou, mooi is dat niet.

[related-posts]

Voor zijn slagen en verwondingen vorig jaar werd hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een week en moest hij een boete van 740 euro betalen, met daarbovenop een schadevergoeding van 250 euro. Het Openbaar Ministerie in Nederland vindt die straf echter te laag en wil in beroep gaan omdat Rick al bij een serie incidenten betrokken was in het verleden. Het OM eiste daarom een gevangenisstraf en een werkstraf van negentig uur. Over twee weken zal het gerechtshof van Amsterdam een uitspraak doen en Rick het verdict horen. Hijzelf is er nog altijd niet goed van. “Ik heb nog steeds spijt van de klap” reageerde hij in een interview met RTL Boulevard. “Negen van de tien keer loop ik ervoor weg.”

(bekijk zijn interview met RTL Boulevard op de volgende pagina)