Wie van ‘Temptation Island’ houdt, zal dit zedenloze programma geweldig vinden

Hersenloze televisie.

Ondanks het goede weer, brachten de Britten de voorbije maanden best veel tijd voor de buis door. En daar was één goede verklaring voor: het programma Love Island. Dit programma zorgde voor een kijkcijfergekte om dezelfde redenen die Temptation Island bij ons zo populair maakte. Het is uitlachtelevisie, oppervlakkig vertier en nogal seksueel getint. Ook wie terugverlangt naar de tijd van Big Brother, komt aan zijn trekken.

Het concept is (bijna) zo geniaal als Temptation Island. Een groep vrijgezellen, die uiteraard allemaal jong en knap zijn, worden samen in een luxueuze villa gestoken. Ter plaatse moeten ze zo snel mogelijk duo’s vormen. Maar niet zomaar duo’s. Het is de bedoeling dat het koppel werkelijk verliefd wordt, of dat het de verliefdheid in ieder geval genoeg kan faken. Wie daar niet in slaagt, of te onpopulair is, moet het domein verlaten. In ruil voor de ‘losers’ komen er steeds nieuwe vrijgezellen bij. Het koppel dat op het einde het populairst is bij de kijker, wint het programma.

VIDEO: Doorstaan de verliefden de test met de leugendetector?

 

Maar dit programma is niet (enkel) populair geworden de liefdevolle momenten. Het zijn vooral de nogal simpele deelnemers, de jaloezie en roddels en de alomtegenwoordige seks die het programma een reputatie geven en stiekem voor verslavend kijkvoer zorgen.

(lees verder op de volgende pagina en ontdek wat het programma zo stout maakt)