Studio Brussel gebruikt kinderen om statement te maken over controversieel duivelslied

Kind van de duivel.

De laatste dagen is er veel te doen rond de Nederlandse hiphopper Jebroer. Zijn hit ‘Kind van de duivel’ barst van de grove taal. Nu lijkt dat op het eerste gezicht geen probleem. Nogal wat hiphop bevat immers oproerende taal, maar dit lied schiet bij nogal wat mensen in het verkeerde keelgat. Dat komt omdat ‘Kind van de duivel’ vooral populair is bij kinderen. Erg jonge kinderen. Het is geen uitzonderlijk fenomeen om koters van vier à vijf jaar het lied luidkeels te horen meebrullen.

Kan dat of past het niet bij de normen en waarden van een samenleving? De meningen zijn verdeeld. Zo waarschuwden dominees uit Nederland bijvoorbeeld voor de “verderfelijke tekst” van het lied. Anderen zien er dan weer geen graten in, omdat de kinderen toch geen benul hebben van wat ze zingen. De kinderen vinden het gewoon een aanstekelijk lied dat goed blijft hangen, zeggen dezen. Ook Jebroer zelf ziet het probleem niet. Hij heeft in de media al duidelijk gemaakt dat hij geen rolmodel wil zijn en dat hij gewoon over zijn eigen leven schrijft, zonder censuur. In zijn lied zingt hij dat ze later drank en drugs over zijn doodskist moeten gooien en dat meent hij ook, zegt hij. “Als dominees dat niet graag horen, kunnen ze gewoon hun radio uitzetten.”

Studio Brussel lijkt zich achter die mening te scharen met een wel erg opmerkelijk statement. Deze ochtend nodigde Linde Merckpoel 22 kinderen uit om samen met JeBroer het lied live op de radio te brengen. (Bekijk zeker ook de volgende pagina om de kinderen en Jebroer in actie te zien.)


(bekijk de clip op de volgende pagina)