Stromae, wie anders?

Het officiële WK-lied wordt dit jaar gezongen door niemand minder dan Stromae!

Al sinds vorig jaar werd er in showbizzland gekibbeld en gedribbeld om wié nu het enige echte Rode Duivelslied zou mogen leveren in de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië. Zowel de Romeo’s, de Pitaboys als Garry Hagger hadden hun demo al klaar. Uiteindelijk hakte de Belgische Voetbalbond zelf de knoop door: Stromae, wie anders?

[related-posts]

Tijdens de rust van de laatste kwalificatiematch van ons nationaal elftal tegen Wales verscheen Stromae al in zijn bizarre Rode Duivelsoutfit op het veld en zong ‘Ta Fête’. Niemand vermoedde toen wat de Voetbalbond al wist: ook Stromae had zijn demo al klaar!

Zegt Benjamin Goeders, marketingmanager van de Belgische Voetbalbond: “Stromae kwam er zelf mee af, in juni ’13. Hij was dolenthousiast over een eventuele samenwerking en ook wij èn de spelers waren meteen voor het idee gewonnen. In de eerste plaats omdat we iets fris en modern wilden, weg van alle ‘Olé Olé’ gedoe in het verleden.”

De schlagerzangers zullen het niet graag horen, maar Benjamin Goeders verantwoordt meteen zijn commentaar: “Stromae is op en top Belg en schiet op de internationale markt steevast als een pijl uit een boog naar de wereldtop van de showbizz. Hij en de Rode Duivels zijn internationaal de sterkste Belgische producten van het moment. Waarom dan twijfelen?”

[related-posts]

De song ‘Ta fête’ wordt pas eind volgende maand officieel uitgegeven, maar intussen circuleert er via de sociale media massaal een hilarisch promotiefilmpje van hand tot hand.

Sterker nog dan het clipje, waarmee een gespeeld ‘zatte’ Stromae zichzelf destijds op de kaart zette als voorbode van de wereldhit ‘Formidable’.