Straffe woorden acteur Marc Van Eeghem over affaire De Pauw: “Dan kan VRT drie vierde van personeel ontslaan”

0
2669

Verdeeldheid.

De meningen zijn serieus verdeeld over de affaire Bart De Pauw: de VRT stopte de samenwerking met de succesvolle tv-maker na een aantal klachten van vrouwen over grensoverschrijdend gedrag. Die vrouwen wensen tot op heden anoniem te blijven, maar de VRT zou weten over wie het gaat.

“‘Ik ben totaal niet akkoord. Dit is echt een heksenjacht, dit slaat nergens op in een rechtstaat waar wij hopelijk nog in leven. Er is geen enkel verweer mogelijk, dit is gewoon te stuitend hoe de VRT op dergelijke anonieme berichten afgaat over iemand die dertig jaar lang de poten van de VRT heeft rechtgehouden”, zegt acteur Marc Van Eeghem, die recent meespeelde in Tytgat Chocolat op één, in Het Laatste Nieuws.

“Ik snap er geen zak van. Het is echt aan het overslaan, er is geen objectiviteit meer, iedereen kan zomaar wat lullen. Anonieme berichten moet je ook kenbaar maken. Het gerecht moet zich daarover buigen en dat mag niet gebeuren via de gewone geijkte perstoestanden.”

(lees verder op de volgende pagina waarom de VRT dan drie vierde van personeel kan ontslaan)

“Het loopt de spuigaten uit en er is geen enkele rechtspraak waarmee rekening moet gehouden worden. Het gebeurt maar. Als de VRT recht in hun schoenen staan, dat ze het dan maar bewijzen. Als de VRT deze lijn aanhoudt, kunnen ze drie vierde van hun personeel ontslaan.”

De VRT zet ook de samenwerking met het productiehuis van Bart De Pauw stop en treft daarmee alle onschuldige werknemers. “Die mensen hebben daar nochtans niets mee te maken. #Metoo is echt helemaal buiten zijn proporties getreden.”

GEEN REACTIES