Sergio Herman kraakt populair voedingsproduct af: “Hoort thuis in de riool”

Snoeihard.

chef kok restaurant‘Mijn Pop-Uprestaurant’ draait weer op volle toeren op VTM. In het derde seizoen nemen opnieuw zes duo’s het tegen elkaar op. Het concept is een klein beetje veranderd. Geen zes, maar drie steden en in eerste instantie gaan de twee dichtbij elkaar gelegen pop-up’s de strijd aan.

Topchef Sergio Herman kreeg in de aflevering van dinsdag 8 maart scampi’s voorgeschoteld. “Scampi’s zijn het laatste wat je wilt meenemen in je graf. Smakeloos. Fuck off. In een scampi zit nul smaak, ze horen thuis in de riool”, citeert Het Belang van Limburg de felle reactie van de Nederlander.

Belgische topchefs delen zijn mening, maar de Vlaming is wel verzot op scampi’s. We eten twee keer zo vaak scampi’s als mosselen en één op vijf Belgen kiest scampi’s als ie vis op de menukaart wil zetten. “De neutrale smaak zorgt er voor dat veel mensen ze lusten”, aldus ex-wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq. “Het is de kip onder de vissoorten.”

De discussie over de scampi is niet nieuw. De garnaal wordt op onnatuurlijke wijze gekweekt en heeft nauwelijks smaak. In het verleden werd al eens gesuggereerd dat wie zijn gasten scampi’s serveert, geen respect toont voor zijn genodigden en ze niet serieus neemt.