The Scene stopt ermee!

Frontman en bezieler Thé Lau ernstig ziek.

Keelkanker is zowat het ergste wat een zanger kan overkomen. Destijds is Bart Herman ervan volledig hersteld, maar voor Thé Lau ziet het er minder rooskleurig uit. Er zijn immers uitzaaiingen aan de linkerlong vastgesteld en bijgevolg is er weinig of geen hoop meer op volledig herstel.

“Het vervelende is dat ik geen zekerheid heb, maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren.”, zegt de 61-jarige Thé Lau, “Toch ben ik blij dat mijn management nog een drietal optredens heeft kunnen vastleggen voor de zomer. Op die manier kan ik met mijn vrienden nog waardig afscheid nemen van ons publiek.”

De nog geplande concerten van The Scene: 7 juni tijdens Pinkpop, 17 juni in Paradiso in Amsterdam en 21 juni in de AB, Brussel. De Nederlandse band zal er hun grootste hits brengen en daarvan klinken songs als ‘Blauw’, ‘Rij rij rij’ en ‘Rigoreus’ je zeker niet onbekend in de oren.

Video The Scene – “Blauw”:

Intussen werkt Thé Lau nog verder aan het muziekstuk ‘Platina Blues’ en hoopt hij ook nog aan een roman te kunnen werken.