Rocco Granata plant afscheidstournee

Na 60 jaar op de planken wil hij meer tijd hebben voor zijn kleinkinderen.

Rocco Granata (75) beleefde de afgelopen 12 maanden een topjaar, vooral in de hand gewerkt door de film ‘Marina’ van Stijn Coninx. Maar de zanger heeft zich altijd voorgenomen op een hoogtepunt te stoppen en die knoop heeft hij gisteren ook doorgehakt. Hij besliste nog één keer het volle pond te geven voor een afscheidstournee in stijl. Mét orkest, alles erop en eraan.

Op zaterdag 2 augustus zal het concept van het concert voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld in Dranouter. In het najaar zal hij de grootste concertzalen in Vlaanderen en Nederland aandoen. Daarna zet hij er definitief een punt achter.

[related-posts]

Tijdens zijn tournee zal hij vergezeld worden van de band van Michel Bisceglia, de man die ook de soundtrack componeerde van de film ‘Marina’ en met wie Rocco al jaren een sterke muzikale relatie onderhoudt.

De fans zullen tijdens de optredens kunnen genieten van alle bekende hits van Rocco, maar ook van de nummers die je terugvindt op zijn laatste album ‘Rocco con Buscemi’ (2011). Buscemi is het synoniem van de Belgische dj Dirk Swartenbroekx. Die verrassende samenwerking leverde in de zomer van 2011 wel een hitje op, ‘O Sarracino’.

Over uitbollen is momenteel nog geen sprake. Integendeel, Rocco pendelt tegenwoordig voortdurend van ons land naar Italië, waar de film ‘Marina’ erg enthousiast wordt onthaald en de Italianen ‘onze’ Rocco plots als ‘hùn idool’ beschouwen.