Rocco Granata pas op zijn 75ste sant in eigen land

Film ‘Marina’ verovert Italië.

Onlangs heeft Stijn Coninx’ film ‘Marina’ de persprijs gekregen op het Italiaanse filmfestival van Foggia. Bijgevolg werd Rocco Granata overstelpt met tientallen pers-, radio- en tv-interviews en hingen miljoenen Italianen aan zijn lippen om het verhaal te horen van ‘hun’ landgenoot die op jonge leeftijd naar België immigreerde en er de basis legde van een bijzonder succesvolle, internationale carrière als zanger/muzikant/componist.

Film "Marina"

Uiteraard wordt ook Matteo Simoni (26 jaar en ook een Italo-Belg) in dezelfde lof betrokken, omwille van zijn schitterende vertolking als de jonge Rocco in ‘Marina’. En ook regisseur Stijn Coninx weet met zijn enthousiasme geen blijf: “Zelden of nooit werd in Italië zoveel ruchtbaarheid gegeven aan een buitenlandse film. Met als verrassend gevolg dat nu ook plots vele andere landen in de prent geïnteresseerd zijn: Canada, Argentinië, Uruguay en Brazilië,… Fantastisch, toch?”

[related-posts]

Rocco Granata was dermate overdonderd door de plotse belangstelling voor zijn persoon, dat hij halsoverkop het vliegtuig naar Marbella nam om er met zijn vrouw even uit te blazen en te bekomen van alle emoties. En van alle eer die hem in Italië te beurt viel.

“Half mei word ik terug verwacht in Cosenza, in Calibrië, waar ik geboren ben.”, liet hij zich nog ontvallen, “Daar willen ze op de verkeersvrije Corso Mazzini een standbeeld van mij onthullen, stel je voor!”.

Van Rocco zelf of van ‘Marina’? Dat is nog maar de vraag. ‘Marina’ ging immers wereldwijd meer dan 5 miljoen keer over de toonbank! Welke andere vrouw kan dit zeggen?…

Video trailer Marina 2013: