Quizmasters in het panel van Blokken

Speciale week in het kader van ‘Music for Life’.

Ben Crabbé (52) verstaat de kunst om zijn eeuwige ‘Blokken’-programma telkens nieuwe impulsen te geven. Eens per jaar haalt hij een hele week uitsluitend kinderen naar de studio en dat zijn doorgaans bijzonder gesmaakte en soms grappige afleveringen. Het afgelopen jaar speelden voor de verandering twee eeuwelingen tegen elkaar en ook dát werd een onvergetelijke uitzending.

Tegen het eind van het jaar last Ben ook altijd een speciale ‘vedettenweek’ in zijn reeks. Ik herinner mij hoe een aantal ex-wielergoden het tegen elkaar uitvochten en duidelijk minder goed overweg konden met de blokjes dan met de fiets. Hilarische afleveringen waren dat! Dit jaar is hij het niet ver gaan zoeken, maar pakt hij wel met een heel originele vondst uit. Een week lang laat hij een rist bekende… collega-quizmasters in zijn panel plaatsnemen!

[related-posts]

Geld kunnen de panelleden zelf niet verdienen, maar ze kunnen wel een aardig potje bij elkaar sprokkelen voor een goed doel. ‘Blokken’ steunt van maandag 15 december tot vrijdag 19 december ‘Music for Life’, de benefietactie van Studio Brussel. Overigens is Ben zelf in 1983 bij Studio Brussel begonnen als steunpilaar van de toenmalige BRTN. ‘Blokken’ presenteerde hij voor het eerst op 15 september 1994, kortom al meer dan 20 jaar (!) neemt de kleine kale presentator al achter zijn vertrouwde desk plaats. Maar dat doet hij nog altijd met verve!

En wie mogen we dan allemaal verwachten in die speciale ‘Blokken for Life’-week? Elke dag nemen twee nieuwe spelers plaats in het panel. De precieze volgorde is nog niet bekend, maar hier zijn alvast de namen: Koen Wauters, Steven Van Herreweghe, Luc Appermont, Walter Grootaers, Evy Gruyaert, Rani De Coninck, Bart De Pauw, Bruno Wyndaele, Frieda Van Wijck en last but not least… Erik Van Looy.

[related-posts]

Het kan bijna niet anders of dit wordt een bijzonder spannende Blokken-week. Ervan uitgaande dat quizmasters zelf goede quizspelers zijn, zullen wellicht ook in dit geval de ‘blokjes’ over winst en verlies beslissen. Overigens deed de vrt-directie een toffe geste: precies omdat dit zulk een straffe week wordt, zal ‘Blokken’ van 15 tot en met 19 december niet voor maar ná het Journaal worden uitgezonden. Mét jou kijk ik er nu al naar uit!…