Philippe Geubels, de onverbiddelijke zoener!

Ook gekeken naar ‘Scheire en de Schepping’ gisteravond?

Ik ook, ja, en ik heb in mijn dooie eentje luidop zitten lachen met de fratsen van Philippe Geubels. Dit is geen recensie van een programma, maar veeleer een appreciatie voor iemand die ik nù al in de galerij plaats van ‘grootste komieken van Vlaanderen’.

Er is een verschil tussen een ‘humorist’ en een ‘komiek’. Of zoals Matteo Simoni het onlangs in interviews verwoordde: “Ik durf hopen dat ik, na mijn rol van de ‘Smos’ in ‘Safety First’, niet alleen nog gevraagd word voor komische rollen. Ik ben van nature geen komiek!”

Philippe Geubels is dat wel. Net zoals Jacques Vermeire en Urbanus dat ook waren en nog altijd zijn. Voer ze op in gelijk welke programma, ze krikken als vanzelf het niveau omhoog. Omdat ze op de lachspieren werken en tv is nog altijd in de eerste plaats ontspanning!

Het is een gave en een uitzonderlijk talent om altijd en overal geestig uit de hoek te kunnen komen. Noch Jacques noch Urbanus of Philippe schijnen daar de minste moeite mee te hebben. Alle drie zijn ze bijzonder ad rem en pakken ze bijna à la minute met lachwekkende opmerkingen of oneliners uit.

Mensen als zij verstaan de kunst om anderen te betrappen op hun zwakheden en ongemakken. Wat getuigt van doorzicht en intelligentie. Toen Showbizz Bart gisteren in ‘Scheire en de Schepping’ al na amper 10 minuten een kus op de mond kreeg -In welk programma kust die kerel eindelijk eens nièt?- van Philippe Geubels (of “Gaybels”?), werd hij letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd.

Ware komieken stelen de show, altijd en overal. En dit heeft niet eens iets met ijdelheid te maken. Of dacht je dat ‘Geubels en de Belgen’ zomaar uit de mouw werd geschud? Mijn hoed is niet groot genoeg, maar mijn kruis is te klein om er mij door onbenullen in te laten knijpen!

Foto: VIER