Pharrell Williams kan behalve happy ook sexy zijn

Zijn vroegere clips gaan nu massaal de wereld rond.

Het zal niemand verwonderen dat ‘Happy’ in 2013 dé wereldhit van het jaar was. Officieel was het de grootste Top 40-hit aller tijden en in sommige landen stond de song meer dan een half jaar in de hitparade. Duizenden mensen maakten er hun lijflied van en alleen al op YouTube bestaan 143 verschillende versies van een playbackversie, waaronder één van onze eigenste vrt-nieuwsredactie.

Nochtans is de oorspronkelijke videoclip van Pharrell zelf vrij braaf en zijn huidige fans zijn massaal gaan grasduinen in het vroegere werk van de gevierde zanger. Pharrell Williams (41) is immers al jaren actief en blijkt van veel meer markten thuis dan men vermoedt. Hij is een artiest in hart en nieren en leverde met zijn soulmate Chad Hugo onder de naam ‘The Neptunes’ schitterende songs aan o.a. Britney Spears, Madonna en Justin Timberlake. De man was niet alleen producer van hun successingles, hij bespeelde ook zelf het gros van de instrumenten tijdens de opnames.

[related-posts]

Nochtans had Pharrell altijd een eigen carrière als zanger voor ogen, maar verschillende pogingen in die richting gingen de mist in. Pas nu duiken clips op die de muzikale duizendpoot destijds opnam en het kijkersaantal stijgt met de dag. Blijkt immers dat Pharrell er een gewoonte van maakte om deels uit de kleren te gaan en niets aan de verbeelding overliet. Momenteel gaan een tiental clipjes de ronde en wij pikten er alvast eentje uit (gedateerd 2007) dat je wellicht niet zal verrassen: já, de zwarte muzikant heeft óók talrijke tattoos op z’n lijf en daar blijkt hij best fier op.

Noot: de zanger trad in oktober vorig jaar officieel in het huwelijk met model en modedesigner Helen Lasichanh. Vandaar wellicht de bravere aanpak van zijn videoclips.

Video N.E.R.D. (Pharrell Williams) – “maybe”: