Peter Van de Veire is zijn wereldrecord kwijt

Collega van ClubFM maakt 5 uur langer radio.

Twee jaar geleden was er de spraakmakende en succesvolle poging van duivel-doet-al Peter Van de Veire die maar liefst 185 uren na elkaar voor de microfoon en aan de draaitafel stond van de zender MNM. Dat is bijna 8 dagen (!) zonder slapen.

Zondag beëindigde een Vlaamse collega van ClubFM, het vroegere Radio Contact, zijn uitputtingsslag en hield het precies 5 uur langer vol. Het is nu pakweg 2 maanden wachten voor het wereldrecord van Lennart Creël officieel wordt erkend door het Guinness Book of Records.

Record radio Lennart Creël

Zoals zovele recordpogingen koppelde ook Lennart zijn poging aan een actie ‘voor het goede doel’. Uit een eerste prognose van de opbrengst werd er liefst 12.000 euro opgehaald voor Make-A-Wish Vlaanderen. In de eerste plaats dankzij de schare luisteraars die, naast platen aanvragen, ook zelf verschillende verzamelacties op poten zetten. Dat ging van giften van bedrijven ronselen en wafelbakken over auto’s wassen tot mini-optredens van stand-up comedians in spe.

[related-posts]

Voor je zelf een nieuwe recordpoging overweegt, is het wel belangrijk dat je de reglementen kent die door Guinness World Records werden voorgeschreven. Elk uur heb je recht op vijf minuten opspaarbare pauze. Die heb je in de eerste plaats nodig voor een wc- en douchebeurt. Maar als je het bij een kattenwasje houdt, kan je na een aantal dagen genoeg gespaard hebben om tenminste een dutje te doen.

Op deze manier kon Lennart Creël in iets meer dan een week toch 6 à 7 uur van een échte slaap genieten.

Alleszins chapeau, Lennart! Ikzelf zou het niet eens volhouden om meer dan 24 uur na elkaar naar de radio te… luisteren!