Paul ‘PP’ Michiels wordt crooner

Tekent nieuw platencontract en voelt zich jonger dan ooit.

Hij is net 66 jaar geworden en hij behoort tot de gelukkigen die er eeuwig jong blijven uitzien. Hij heeft nog altijd die weelderige blonde haardos en van een buikje is niets te merken. Bovendien komt op zijn unieke stemgeluid helemaal geen sleet. En zelfs al moest dit zo zijn, het zou hem voor zijn nieuwe stijl nog goed uitkomen ook.

PP Michiels heeft in gedachten Soulsister voorgoed begraven en gaat definitief de solotoer op. Met enige heimwee naar de jaren ’50 bereidt hij een album voor, dat hij zelf een ‘croonerplaat’ noemt. Dit geeft meteen aan, waaraan we ons mogen verwachten: evergreens die dé crooners uit de jaren ’50-’60 onsterfelijk maakten: Frank Sinatra, Tony Benett, Louis Armstrong, Perry Como, Bing Crosby, enz. Allemaal moesten ze het hebben van hun aparte en meteen herkenbare stemgeluid.

[related-posts]

Wie Paul ooit solo bezig zag, wéét dat hij niet direct met zijn stem fors moet uithalen om je kippenvel te bezorgen. Zelfs met een zachte, lage stem blíjft hij klinken als PP Michiels en kan hij de meest sentimentele songs aan.

Hij zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw platencontract bij EVC Music. Zijn ‘croonerplaat’ zou begin 2015 op de markt komen. Maar nog voor die tijd heeft Paul een grote solotournee op stapel staan. In het najaar doet hij alle grote zalen in Vlaanderen aan met een eigenzinnig concert, ‘The Lonesome Dreamer’. De première is gepland op 17 oktober a.s. in de stadsschouwburg van Antwerpen.

Meer info en de volledige agenda vind je hier.