Patje Krimson debuteert in The Show Must Go On: “Uw vrouw ken ik wel, daar heb ik nog iets mee gehad”

Patje vs Regi.

Begin jaren 90 begon Patrick Claesen zijn carrière bij Leopold 3, een groep rond Erik Goossens, die in het Nederlands zong. Met 2 Fabiola bereikte hij de top van de hitlijsten met Lift U Up. Onder zijn eigen alter ego Pat Krimson scoorde hij ook verschillende hits einde jaren 90. In 1999 had hij nog succes met de groep Nunca. Vanaf 2001 verhuisde Pat samen met zijn toenmalige vriendin Ann Vervoort naar het eiland Ibiza.

Met een vernieuwde 2 Fabiola kwam hij opnieuw in de publieke belangstelling, dankzij zijn deelname aan de voorrondes van Eurosong met de hit She’s after my piano uit 2014. Sinds 2015 heeft hij een relatie met Loredana, de zangeres van 2 Fabiola. Patje is van Zonhoven uit Limburg en de concurrentiestrijd met de naburige Regi Penxten uit Heusden-Zolder is nooit veraf.

Patrick Claesen beseft dat zijn verschijning in The Show Must Go On op VIER voor kritiek zal zorgen, zeker via de sociale media tegenwoordig. “Toen ik ooit in de media vertelde dat ik glaucoom had in een ­poging die oogziekte ­bespreekbaar te maken, schreef iemand: hij was beter blind geweest. Ik heb die man gemaild: ­meneer, wij kénnen elkaar toch niet? En toen schreef ik: maar uw vrouw, die ken ik wel, daar heb ik nog iets mee gehad“, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Video: Patje Krimson debuteert in The Show Must Go On: “Uw vrouw ken ik wel, daar heb ik nog iets mee gehad”