Oscars 2016: dit zijn alle winnaars

Wie mag een beeldje mee naar huis nemen?

Zondagavond vond de 88ste uitreiking plaats van de Academy Awards, de belangrijkste filmprijs van Hollywood. Welke films vielen dit jaar in de prijzen?

‘The Revenant’

De film won maar liefst drie belangrijke Oscars. Leonardo DiCaprio won zijn eerste Academy Award voor beste acteur, Alejandro Iñárritu één voor beste regie en Emmanuel Luzbeki één voor beste cinematografie. ‘The Revenant’ gaat over een groep pelsjagers uit 1820 die in barre omstandigheden probeert te overleven. Nadat één van hen aangevallen wordt door een grizzlybeer, wordt hij voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in overleeft hij de aanval, waarna hij besluit om wraak te nemen op de rest van de groep.

Video “Trailer The Revenant”:


‘Mad Max: Fury Road’

Eigenlijk is de film ‘Mad Max: Fury Road’ met zes prijzen de grote winnaar van de avond. Al won hij vooral de minder belangrijke awards: beste geluidsmontage, beste geluidsmix, beste productieontwerp, beste filmmontage, beste kostuumontwerp en beste make-up & haarstyling.
De film speelt zich af in een post-apocalyptisch Australia waar een vrouwelijke rebel het opneemt tegen een tirannieke heerser.

Video “Trailer Mad Max: Fury Road”:


(lees verder op de volgende pagina)