Opvallend: VRT schrapt herhaling negende en tiende seizoen F.C. De Kampioenen

0
1323

Kampioen zijn, is plezant!

De herhalingen van F.C. De Kampioenen, er lijkt maar geen einde aan te komen. Maar dat heeft natuurlijk zijn redenen, want de serie wordt nog altijd druk bekeken, ook al is het de zoveelste herhaling die op het scherm komt.

Zaterdag speelt op één de laatste aflevering van seizoen 8, maar die wordt volgende week niet gevolgd door de eerste aflevering van seizoen 9. De VRT heeft beslist om seizoenen 9 en 10 uit de programmatie te halen. Waarom? Het gaat om de jaargangen met de arrogante kok Bernard Theofiel Waterslaeghers (BTW), neef van Xavier Waterslaeghers.

Die twee seizoenen haalden in het verleden de laagste kijkcijfers en ook bij herhalingen was dat het geval, omdat het personage van acteur Jakob Beks niet aansloeg. “Mijn imago als acteur lijdt schade door die vertolking”, vertelt Beks in Het Nieuwsblad.

Video: De intrede van BTW in seizoen 9

(lees verder op de volgende pagina voor een reactie van acteur Jakob Beks)

Garagist DDT, Dimitri De Tremmerie, was zo geliefd, dat na zijn vertrek de erfenis voor opvolger BTW veel te zwaar was. “Vandaag zou ik die fout niet gemaakt hebben”, vervolgt Beks.

“BTW was geen geslaagde operatie. Door- en doorslechte personages werken niet in een familiereeks. Ook ik was allesbehalve tevreden met het resultaat. BTW was irritant, arrogant en betweterig. Maar ik nam de rol aan zonder de scenario’s te lezen. Zes afleveringen later wist ik dat ik met de gebakken peren zat.” In seizoen 11 maakte Fernand Costermans zijn intrede.

Video: Bekijk de volledige eerste aflevering van seizoen 9 met BTW

GEEN REACTIES