Opnieuw verdwijnen 2 populaire personages uit ‘Thuis’

0
547

Verbijstering.

Vorige week raakte bekend dat Renzo en zijn vriendin Charité zullen verdwijnen uit de één-soap Thuis en daar zijn nu nog eens 2 andere populaire personages bijgekomen. Voor de trouwe kijker is het even slikken, want eerder moesten met Marieke, Julia en Jessica nog 3 personages een stapje opzij zetten.

Nog voor het einde van dit seizoen zullen Luc Bomans en Mayra Machiels uit de reeks geschreven worden. Vooral het vertrek van Luc komt onverwacht, want hij gaat al 23 seizoenen mee, sinds aflevering 65.

(lees verder op de volgende pagina voor een reactie van Mark Willems die Luc speelt)

Luc kwam na een ongeluk in een rolstoel terecht en daar zit hij na 2 seizoenen nog altijd, wat zijn rol danig beperkt. “Nochtans had ik de makers twee jaar geleden al gesuggereerd om Luc na een realistische, maar logische revalidatie uit die rolstoel te halen. Anders zou zijn verhaal voor mij en de kijker na een tijdje toch helemaal op zijn.”

“Maar dat zagen de scenaristen niet zitten. Zij vonden Luc veel interessanter als andersvalide. Maar nu haal ik wel mijn gelijk. We zijn meer dan twee jaar later en er zit geen enkele evolutie meer in mijn personage”, doet acteur Mark Willems zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Muriel Bats maakte zes jaar geleden haar opwachting in Thuis als Mayra. Ook zij verlaat de serie voor het einde van het seizoen en heeft daar zelf niet voor gekozen. Het lijkt er dus op dat de scenaristen van plan zijn om de reeks een nieuwe wending te geven. Producer Hans Roggen is alvast niet tevreden dat het nieuws van de vertrekkers al is uitgelekt.

GEEN REACTIES