Op bezoek bij Martin Heylen

Populaire tv-maker laat in zijn hart en in zijn huis kijken via de radio.

‘Ik hou van de radio’ is één van de populairste songs van Stef Bos die je zó kan nazingen. ‘En ik kan mijn hele leven niet zonder dat wonder: de radio!’. Zo denk ik er ook over. Mijn televisietoestel mag je wegkieperen, maar van mijn radiotoestel blijf je af!

Via ‘De Madammen’ op Radio 2 kan je omstreeks 11u30 een hele week lang Martin Heylen aan het woord horen, de man achter het keigoede tv-programma ‘Heylen en de Herkomst’ op VIER. De man is ‘hot’ momenteel, net als zijn broer Ivan, maar beter dan elk geschreven interview vertaalt de radio het doen en laten van deze minzame kerel. Anja Daems, de reporter van dienst, bewijst alleen maar dat zij de kracht van de radio kent, want je fantaseert er sowieso de beelden bij.

[related-posts]

Vanmorgen had de bescheiden Martin Heylen het over zijn verzameling jeugdboeken: je zàg hem als het ware één van de boeken openen en zei spontaan: “Ik ruik en voel er mijn ouders in!”. De radio zweeg gedurende bijna 15 seconden, maar je ruikt en voelt mee!

Omdat ik heel veel lees, weet ik al ongeveer àlles over deze man, maar proefondervindelijk weet ik dat geschreven artikels zo goed als ‘te verwaarlozen’ zijn. Het ego van de interviewer is doorgaans belangrijker dan ‘de ware ik’ van de geïnterviewde. Radio liégt niet!

Herbeluister hier het fragment van “De Madammen”.