Ook Vlaamse actrices klappen uit de biecht: “Hij vroeg om een goei verkrachtingsscène”

“Een vriendin van mij kreeg dan weer de vraag om samen een goeie verkrachtingsscène te spelen. Dat wordt gewoon letterlijk gezegd tegen ons en dat is vrij absurd.”

“Toen ik in het conservatorium zat, was er een meisje dat drie jaar hoger zat dan ik”, begint Marijke Pinoy haar verhaal, ook te gast bij Van Gils & Gasten. “Na een lange tijd heeft ze aan een paar vriendinnen bekend dat ze door een docent in een goedkoop hotelletje is ontmaagd. Hij had haar daar nadien gewoon achtergelaten. Zij was zo beschaamd om dat te uiten dat dat nooit naar buiten is gekomen.”

“Een leraar die maquillage gaf, zat gewoon aan je borsten. Of ik heb zelf ook een voorstel gekregen van een regisseur en docent. Die gaf me altijd cadeautjes, en op een bepaald moment ben ik daar jammer genoeg ook op ingegaan. Ik ben toen meegeweest met hem naar de zee, spijtig genoeg. We zijn daar op hotel gebleven. En ik heb me daar heel vies door gevoeld, jarenlang. Omdat ik op zijn avances was ingegaan. Later hoorde ik dat hij bij vijf andere mensen exact hetzelfde had gedaan.”

“Omdat hij me de indruk gaf dat ik echt speciaal was, ging ik er toch op in. Je moet weten, als je in het conservatorium gaat, heb je veel dromen. Een producent-regisseur kwam ooit ongevraagd mijn pashokje binnen en begon mijn lingerie voor een film te keuren en zelfs gewoon te voelen”, aldus Pinoy.

“Als het nu gewoon gaat om hoe ik eruit zie, zeg ik gewoon nee tegen die rol. Het kan me niet schelen als ik daardoor de rol van mijn leven misloop. Er moet gewoon iets gebeuren, er is iets fundamenteel fout”, is de conclusie van Valcke.