Ook Libelle TV kondigt haar herfstoffensief aan

Tia Hellebaut en Kim Gevaert worden de gezichten van ‘Mama Moves’.

Hoewel het voor verwoede tv-kijkers een trieste zomer was en ze werden overstelpt met herhalingen alom, kondigen zowat alle Vlaamse zenders rond deze tijd aan dat er weldra keuze zat is om dubbel te genieten van een toffe tv-namiddag en -avond.

Libelle is wellicht het meest gelezen damesmagazine in Vlaanderen, maar ook de gelijknamige, jonge zender ‘Libelle TV’ doet het niet onaardig qua aanhang. Elke maand bereikt de zender gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Zelfs als man kon ik het afgelopen tv-seizoen bijwijlen zorgeloos genieten van bepaalde uitzendingen. Misschien omdat ik een fan ben van Ilse Van Hoecke, die vorig jaar overstapte van de vrt -Radio 2, ‘De Madammen’- naar Libelle TV en daar duidelijk aan haar trekken komt. Ook in de tweede jaargang van de zender zal zij de gastvrouw zijn van tal van praatgasten in een nieuwe wekelijkse talkshow, ‘Spoor 18’.

[related-posts]

In haar praatprogramma is er ook plaats voor een rubriek van Wim Ballieu, de vaste tv-kok van Libelle TV, die daarnaast ook een eigen wekelijks kookprogramma zal presenteren, met name ‘De Zoete Zonde’, waarin hij de zoetekauwen zal verwennen met tal van heerlijke en originele desserten. En wie nóg meer wil koken, kan wellicht ook wat opsteken van Ilse D’Hooge in ‘Ilse kookt’.

Hun doelpubliek trouw, zal de zender ook bijzondere aandacht besteden aan opvoeding, gezondheid, lifestyle en mode. Styliste Lien Degol komt de rangen versterken en krijgt een eigen programma, ‘Met de complimenten van Lien’.

[related-posts]

Daarnaast zal de zender dit najaar uitpakken met maar liefst 10 nieuwe lokale programma’s en 17 nieuwe buitenlandse reeksen. Nu al kan je dagelijks naar ‘Rode Rozen’ kijken, een nieuwe Duitstalige soap.

Libelle programma's

De zender rekent echter in de eerste plaats op gewezen sportidolen Tia Hellebaut en Kim Gevaert om de kijkcijfers op te trekken. Ze zullen in het najaar de gezichten zijn van ‘Mama Moves’, een programmareeks die jonge moeders wil aansporen om via bepaalde bewegings- en sportoefeningen binnen de kortste keren opnieuw fit te geraken. Beide ex-atletes zijn zelf ijverige moeders: Kim heeft 2 zonen en een dochter; Tia heeft 2 dochters. En geef toe, ze mogen beide nog best gezien worden! Zelfs al durft Tia zich wel eens tegoed doen aan een calorierijke pizza!…