Ook in China leeft Michael Jackson nog

6-jarige knaap danst op de Chinese muur.

YOUKU is voor de Chinezen wat YouTube voor ons betekent. Je kan er filmpjes posten en de cameraliefde van de Chinezen indachtig, wordt er massaal gebruik van gemaakt. Een filmpje dat er ‘maar’ 1.000.000 keer wordt bekeken is er nog lang geen hit!

De meest recente internetsensatie in China is een knaap van 6 jaar, Yu Tian Yang, die op de Chinese muur een eerbetoon brengt aan de King of Pop, Michael Jackson. Het jongetje leeft zich helemaal uit op de tonen van ‘Beat it!’, maar wil je het clipje ten volle kunnen waarderen, zou je ook het Amerikaanse dansfenomeen Marquese Scott moeten kennen. Yu Tian mengt immers de twee dansstijlen van beide showbeesten, zonder dat er een choreograaf aan te pas kwam. Hij improviseert zijn pasjes ter plekke, de videoclipjes van Michael Jackson en Marquese Scott in het achterhoofd.

[related-posts]

Het mixen van de twee dansstijlen slaat in China dermate aan, dat vooral kinderen en jongeren de Jackson-imitator beginnen te… imiteren. Bovendien wás Yu Tian Yang al een ‘ster’ in China. Een wonderkind, zeg maar.Toen hij 4 jaar was, won hij een danswedstrijd voor de Chinese televisie en sindsdien is hij een begeerde ‘acte de présence’ in heel China. De knaap heeft zelfs al een manager die geen meter van zijn zijde wijkt: zijn vader! Op het filmpje zal je hem niet zien, want wie maakte deze opname, dacht je?