‘We are one’ wordt het officiële WK-lied in Brazilië

Tot vandaag wordt er in de coulissen van de Vlaamse muziekindustrie zowat gevochten om dè hit te maken die onze Rode Duivels naar het succes moet stuwen voor en tijdens de Wereldbeker Voetbal ’14 in Brazilië.

De eerste meezinger zal vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten… Rara, wat wordt het?

Intussen wordt er in Brazilië minder heisa gemaakt om wie het officiële WK-lied zal zingen bij de openingsceremonie.

Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA gisteren bekend. Het lied en de vertolkers zijn er klaar voor. En het gaat wel degelijk om vertolkers, want een nogal eigenaardig ogend trio zal de hymne ten beste geven: de Amerikaanse rapper Pitbull, de Braziliaanse nachtegaal Claudia Leitte èn de bloedmooie pop- en filmster Jennifer Lopez.

We are one’ is de titel en de song werd geschreven door Pitbull zelf. En de vlag dekt de lading, want volgens de rapper wil hij met de tekst uitdrukken dat muziek èn sport vele barrières sloopt en de eenheid tussen volkeren bevordert. De tekst zal tijdens de ceremonie deels in het Engels, het Portugees en het Spaans worden gezongen.

Wellicht herinner jij je nog dat tijdens het vorige WK diezelfde eer -het WK-lied zingen- te beurt viel aan Shakira. Zij scoorde toen een wereldhit met ‘Waka Waka (This Time for Africa)’.

“This Time for Africa” van Shakira: