Nostalgische radio uit de jaren ’90

Voor 1 keer terug van weggeweest.

Sinds vorig jaar pikte Radio 2 het succesprogramma ‘De Zoete Inval’ uit de jaren ’90 terug op. Bijna 20 jaar later gaat het opnieuw wekelijks in de ether -zaterdagochtend om 10u05- en men veranderde helemaal niets aan de formule. En wat blijkt? Luc Appermont kluistert bijna hetzelfde aantal luisteraars aan het radiotoestel als destijds. Omdat dit een steengoed programma is of omdat mensen nu eenmaal erg gesteld zijn op nostalgie? Of beide?

Het is de radiobonzen van de vrt ook niet ontgaan en dus willen zij tijdens de krokusvakantie de meest legendarische radioprogramma’s uit de jaren ’90 terug uit de kast halen. Het Eenzame Hartenbureau, Ochtendkuren, Funiculi Funicula, Bistro & Co, Broccoli en Het Boerenparlement. Ze zijn allemaal terug van weggeweest, zij het slechts voor één keer.

[related-posts]

Het gaat hier niet om louter herhalingen, wel te verstaan. De oorspronkelijke presentatoren zullen opnieuw postvatten voor de microfoon van Radio 2 en stellen hun vroegere succesprogramma eenmalig opnieuw samen. Kortom, als luisteraar zal je de indruk hebben dat de klok 20 jaar stil bleef staan. Tenzij de stemmen na al die tijd heel anders zijn gaan klinken. Dit staat er op de agenda:

Dinsdag 17 februari, van 8 tot 10 u.:

‘Broccoli’ met Eric Baeyens en Chris Van den Durpel. Het programma betekende voor Chris destijds de springplank naar het kleine scherm.

[related-posts]

Woensdag 18 februari, van 7u45 tot 8 u.:

‘Het Boerenparlement’ met Martin De Jonge en Jo De Meyere. De twee heren, inmiddels respectievelijk 67 en 75 jaar, spelen één lange humoristische sketch waarin ze actuele toestanden aan de kaak stellen.

Donderdag 19 februari, van 8 tot 10 u.:

‘Bistro & Co’ met Marc Van Poucke en Dirk de Prins. Het was in feite de pionier en de moeder van alle kookprogramma’s.

[related-posts]

Vrijdag 20 februari, van 22 tot 24 u.:

‘Het Eenzame Hartenbureau’ (EHBO) met Edwin Ysebaert. De oorspronkelijke format van het EHBO was een datingprogramma waarin luisteraars konden bellen om te vertellen over hun zoektocht naar een partner. Het groeide uit tot een praatprogramma, waarin de luisteraars hun grootste emoties kwijt konden.

Zaterdag 21 februari, van 8 tot 10 u.:

‘Ochtendkuren’ vanuit het casino van Middelkerke met Dirk Somers en Luc Verschueren. Het programma baseerde zich op de actualiteit van de afgelopen week en koos zo zijn gasten. Vaste gast was Frank Deboosere, met het weerbericht en Firmin Vandeput, de wereldberoemde boer uit Vrolingen.

[related-posts]

Zondag 22 februari, van 18 tot 20 u.:

‘Funiculi Funicula’ met Marc Brillouet. Het was twee decennia lang een programma met licht klassieke muziek en ‘music for the millions’. Voor deze gelegenheid zal Helmut Lotti te gast zijn die veel te danken heeft aan Marc Brilhouet.