Nieuw seizoen ‘Liefde voor Muziek’

Zeven Vlaamse sterren gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te zingen.

Iedere week staat er één artiest centraal wiens oeuvre wordt gecoverd door de andere zangers. Het programma is sinds 2009 al te zien op de Nederlandse omroep – onder de naam ‘De beste zangers van Nederland’ – en leverde al enkele prachtige hits op, waaronder Glennis Grace’s cover van ‘Afscheid’.

Video “Glennis Grace – Afscheid”:


Toch had niemand het enorme succes van het eerste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zien aankomen. Naast het feit dat het een gedroomde publiciteitscampagne was voor de artiesten, gaf het hen ook de kans om een andere kant van hun persoonlijkheid te laten zien en dus een groter publiek aan te trekken. Daar is Stan Van Samang meer dan goed in geslaagd. Zijn covers van ‘Een Ster’ en ‘Goeiemorgend, Goeiendag’ stonden wekenlang in de Belgische hitlijsten en zijn agenda stond nog nooit zo vol. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er een uitgebreid tweede seizoen aankomt.

Video “Stan Van Samang – Een Ster”


Video “Stan van Samang – Goeiemorgend, Goeiendag”


[related-posts]

Voor het tweede seizoen zijn de makers van het programma gaan aankloppen bij Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere, en Johannes Genard van School Is Cool. Met zo’n diverse groep artiesten zal het ongetwijfeld een uitdaging worden om elkaars muziek te brengen. Wat zal rocker Johannes Genard doen met de Spaanse hits van Belle Perez? Hoe brengt Ian Thomas een breekbaar Eva De Roovere-nummer?

Tijdens de eerste aflevering staat Belle Perez centraal en de emoties laaien al hoog op. Perez raakt bijzonder geëmotioneerd bij het horen van een Nederlandstalige versie van haar nummer ‘Sobrevivire’, gezongen door Dana Winner. Het belooft alvast prachtige televisie te worden waarin Vlaamse artiesten eindelijk nog eens de kans krijgen om op primetime het publiek te tonen wat ze in hun mars hebben.

Vanaf 11 januari om 20u35 op VTM.