Nathalie Meskens over breuk met Jeroen: “Daarom maakte ik het al op dinsdag bekend”

Opvallend.

Dinsdagmorgen pakten alle media ermee uit: Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck bevestigden officieel dat ze na bijna 10 jaar huwelijk uit elkaar gingen. De breuk hing al een tijdje in de lucht. Meskens bekrachtigde het nieuws met een nostalgische foto van hen 2 op Instagram. Nu blijkt dat ze het nieuws bewust op dinsdag naar buiten bracht.

nathaliemeskenstrainingMeskens stelde donderdagavond immers de film Pippa voor, die vanaf 14 december in de zalen draait, met zichzelf in een hoofdrol. Toevallig genoeg gaat die prent ook over een jong koppel dat op scheiden staat. “Daarom wou ik het openbaar maken vóór donderdag”, vertelt de actrice in Het Nieuwsblad.

“Want er was nog onduidelijkheid en dat wou ik liever niet, zodat er geen beladen situaties ontstaan. Wat niet wil zeggen dat ik uitgebreid over mijn scheiding ga communiceren. Het is wat het is en de film heeft daar voor de rest niets mee te maken. Het is een zwarte komedie over een vechtscheiding die extreme proporties aanneemt, en zo is het in de ­realiteit gelukkig niet.”

“Ach, dingen lopen soms anders dan je wil, zeker de laatste maanden was dat zo in mijn leven. Dat is frustrerend als je een controlefreak bent zoals ik. Maar ik ben aan het leren los te laten, dat is wellicht een leerschool voor de rest van mijn leven. Het feit dat ik dat besef, vind ik al een goede stap.”