Natalia onder vuur

Sinds ze afgelopen weekend op EEN de mede-presentatie op zich nam van de fameuze MIA-prijzen, blijven de perscommentaren niet uit en staat Twitter bol van soms ronduit hatelijke opmerkingen aan het adres van Natalia.

Haar Kempische tongval zou talloze kijkers geërgerd hebben en zorgden zowaar voor een heuse heisa. Terecht of niet?

Wijzelf gaven haar een ‘grote onderscheiding’ voor haar eerste presentatiewerk. In de allereerste plaats omdat haar bijdragen spontaan en pretentieloos waren. Wie de presentatie van een programma verzorgt, wordt ook verondersteld een bepaalde binding te hebben met de doelgroep. Het komt alleen maar de geloofwaardigheid ten goede.

Wat dit betreft, bleef Natalia trouw aan zichzelf. Minder geloofwaardig zou het zijn, als Jeroen Meus in haar plaats had gestaan of als Piet Huysentruyt plots een programma zou presenteren op de cultuurzender Klara.

Als Natalia eruit flapt ‘Da goat hier een graaf fiesje worre!’ hoeven daar toch geen ondertitels bij; dit verstaat toch iederéén! Pas uit de mond van Martine Tanghe zou dit vreemd klinken, maar Natalia was de eerste om te zeggen dat men haar ook nooit zou moeten vragen om ‘Het Journaal’ te presenteren!

Tip naar de organisatoren van de MIA’s toe: vraag volgend jaar Willem Vermandere of Filip Cauwelier!

En alle criticasters mogen schrijven wat ze willen, wij willen ze het eens horen zeggen ook!

Voorbeeld tweet:

Foto: EEN