Milow misnoegd na debacle rond Zomerhit: “Hoe ze mij daarna apart namen, maakte me boos”

Ongelooflijk misverstand.

zomerhitfarceZondagavond werd Ushuaia van K3 tot Zomerhit van Radio 2 verkozen, maar aanvankelijk was Milow met Howling At The Moon tot winnaar uitgeroepen. Door een onbegrijpelijk misverstand kreeg Minister van Cultuur Sven Gatz de verkeerde enveloppe. Milow stond al op het podium voor presentator Peter Van de Veire te horen kreeg dat het om een fout ging en het kwaad was geschied. Ondertussen heeft Milow gereageerd op de heisa.

[related-posts]

“Ik wist al dat ik niet gewonnen had. De meisjes van K3 waren tien minuten eerder al klaargezet met hun oortjes in en hun microfoontjes opgespeld. Toen mijn naam afgeroepen werd, ben ik een beetje verdwaasd naar het podium gelopen. Wat mij daarna boos maakte, was de manier waarop de mensen van de VRT mij apart namen. Kunnen we even samenzitten om te bespreken hoe we de schade voor ons gaan beperken? Het kan me niet schelen wie die kaartjes in de enveloppe heeft ¬≠laten zitten, dat is hun probleem. Artiesten verdienen beter”, zegt Jonathan Vandenbroeck (aka Milow) in Het Nieuwsblad.

“Hoe je het draait of keert, de VRT is zwaar in de fout gegaan. Ze hebben mij achteraf nog excuses aangeboden, maar het blijft spijtig.¬†Er konden daar nog zoveel andere dingen misgegaan zijn, want alles verliep daar heel chaotisch en amateuristisch. Ik hoop dat de VRT daar lessen uit trekt, want voor veel van die artiesten is Zomerhit echt het hoogtepunt van het jaar en zij verdienen beter. De meisjes van K3 konden er ook niets aan doen. Tussen ons geen kwaad bloed dus”, besluit Milow sportief.