Milow crasht met oldtimer

De zanger ongedeerd, de Jaguar daarentegen…

Als je het nog niet wist, dan weet je het nu: singer-songwriter Milow is een liefhebber van oldtimers. De organisatoren van de jaarlijkse oldtimerrally ‘Mille Miglia’ zullen het wel geweten hebben. Zondagavond, op enkele uren van de finish, reed de Leuvense zanger een peperdure oldtimer in de prak.

‘Mille Miglia’ is een vierdaagse race van Brescia naar Rome en terug. De inrichters proberen telkens zeldzame oldtimers aan de start te krijgen, bestuurd door bekende namen uit binnen- en buitenland. De hoofdzetel van Jaguar wist Milow hiervoor te strikken. Hij mocht een Jaguar C-Type van het bouwjaar 1952 doorheen het Italiaanse landschap piloteren. Waarde: een slordige 5 miljoen euro!

[related-posts]

Je mag dan al een fervente liefhebber zijn van chique sleeën die ouder zijn dan jezelf, ze besturen vraagt rijervaring en stuurvaardigheid. Milow (32) bleek na drie dagen racen maar al te enthousiast met de oldtimer om te springen. Om een nog onbekende reden raakte de bolide plots van de weg. Zij smakte tegen de vangrail, waarop de motorkap meters verder in de graskant belandde.

Hoewel Milow er zonder kleerscheuren van af kwam, werden hij en zijn copiloot onmiddellijk uit de wedstrijd gezet.

Jaguar neemt alle verantwoordelijk op zich en zuivert Milow van alle blaam. Tegenover de pers liet men verstaan dat niet Milow aan het stuur zat, maar zijn copiloot, Bernard Kuhnt, regionaal directeur van Jaguar Land Rover voor Europa.

In de marge een paar verzen uit de song ‘The Ride’ van Milow:

[infobox style=’regular’ static=’1′]

“If I had a way to get out of this deal

If I had a way I’d break the deal

I’m gonna grab the wheel, and man, I will drive

5000 miles just to survive, 5000 miles”

[/infobox]