Miguel Wiels over nieuwe K3: “Daar heb ik moeite mee gehad”

Componist.

K33Sinds 1999 schrijft Miguel Wiels de liedjes voor meidengroep K3. Hij was al één van de juryleden in K2 zoekt K3 toen Josje bij de groep kwam en Kathleen verving. Ook vorig jaar was hij een belangrijke figuur in de show K3 zoekt K3 waarin Studio 100 op zoek gaan naar een volledig nieuwe bezetting van de populaire meidengroep. Het was dan ook serieus wennen voor Wiels aan Marthe, Klaasje en Hanne. In die mate zelfs dat hij in de beginfase niet echt tevreden was over de samenwerking.

“Ik moet zeggen dat ze enorm gegroeid zijn. Het klopt dat ik er tijdens de wedstrijd moeite mee had, want ik was bang dat de magie zou verdwijnen. Die meisjes hadden zo goed als geen ervaring, en dat is lastig als je in zo’n groot project moet stappen. Karen, Kristel en Josje hebben jaren de tijd gehad om te groeien”, zegt hij in Story.

Toch zal hij de oude K3 nooit vergeten. “Kristel zie ik nog vaak, als manager van de nieuwe K3. Josje heb ik pas nog aan de lijn gehad, maar zij zit nu veel in Nederland. Haar en Karen heb ik al twee of drie maanden niet meer gezien, maar we houden wel contact. Ik mis hen enorm, maar dat is normaal als je zeventien jaar hebt samengewerkt. Ik denk dat iedereen blij is om eens andere dingen te doen, maar onze band zal altijd blijven.”