Mega Mindy is haar auto kwijt

Mega Mobiel maakte zijn laatste trip in Plopsaland De Panne.

Je zal de futuristische, blauwe wagen van Mega Mindy zeker herinneren uit de film ‘Het Geheim van Mega Mindy’. De kinderheldin toerde ermee rond om in sneltempo noodsituaties op te lossen. Sinds eind 2009 verhuisde de auto naar Plopsaland De Panne en werd hij sporadisch nog opgevoerd voor opnames van tv-specials of tijdens groots opgezette shows. Intern werd de wagen nog wel gebruikt als transportmiddel voor poppen en rekwisieten.

Plopsaland, dat al barst van attracties en curiosa, was gisteren een spektakel rijker, maar het pretpark was wel gesloten en weinigen waren er getuige van: in een mum van tijd brandde de Mega Mobiel volledig uit, wellicht door een elektronisch mankement. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon men niet beletten dat de wagen werd herleid tot een hoopje verast schroot.

[related-posts]

Ik kan me voorstellen dat het voor Free Souffriau wel even schrikken was, toen ze het nieuws vernam. De veelzijdige artieste vertolkt sinds 2006 de rol van Mega Mindy in de gelijknamige reeks van Studio 100 en zat zelf uren aan het stuur van de Mega Mobiel.

Ook Louis Talpe, die Mega Toby speelt in de reeks, zal er wellicht niet om gelachen hebben. De acteur staat immers zelf met zijn wagen aan de kant. Wegens een snelheidsovertreding mag hij sinds vorige week gedurende een maand geen wagen meer besturen.

Video Mega Mindy – “Mega Mobiel”:

https://www.youtube.com/watch?v=N7blMcEAp88