Matthias Schoenaerts even terug in eigen land

‘The drop’ is ook het Hollywooddebuut van de Vlaamse regisseur Michaël Roskam.

Twee landgenoten die het mooie weer maken in Hollywood, het gebeurt niet elke dag. Matthias Schoenaerts (36) is het er al een paar jaar gewoon en wentelt van de ene filmrol in de andere, maar voor Michaël Roskam (42) was het voor het eerst dat hij in Amerika in de regisseursstoel plaatsnam. Matthias en Michaël zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze werkten al samen in 2011 voor de film ‘Rundskop’, die meteen een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Dit was voor beiden wellicht de eerste stap, richting Hollywood.

Tijdens een gala in hartje Brussel had gisteren de Belgische première plaats van de Amerikaanse film ‘The Drop’. Ook in deze prent speelt Matthias Schoenaerts een hoofdrol. De film is een misdaaddrama, het is dus niet verwonderlijk dat Matthias in de huid kruipt van een gestoorde Brooklyn-boef. In andere hoofdrollen herken je ongetwijfeld topacteurs als Tim Hardy en James Gandolfini, die als hoofdpersonage Tony Soprano in ‘The Sopranos’ wereldberoemd werd.

[related-posts]

Maar helaas is James Gandolfini niet meer. Vorig jaar overleed hij aan een hartaanval tijdens een korte vakantie met zijn zoon in Rome. De man was pas 51 jaar. De opnames voor ‘The Drop’ waren toen net ingeblikt en dit werd dus ook zijn laatste film. Voor Michaël Roskam was dit een hele opdoffer, want tijdens de draaitijd waren James en hij heuse vrienden geworden en samen hadden ze nog heel wat plannen in petto.

In de Amerikaanse box office maakte ‘The Drop’ een ijzersterke start en kreeg de film ook overwegend positieve kritieken. Uit de interviews met de gala-genodigden van de Belgische première gisteravond, mag men zich ook hier aan lovende persrecensies verwachten.

[related-posts]

Maar je kan nog altijd best zelf een oordeel vellen. De film is immers vanaf vandaag te zien in alle Belgische zalen.

Video ‘The Drop’: