Martin Heylen vs. Ivan Heylen

Echte broederliefde is anders…

Martin Heylen (58) scoort op VIER momenteel hoge toppen met zijn geslaagde reeks ‘Heylen en de Herkomst’. Jonge volgers van onze site zullen zijn 10 jaar oudere broer, Ivan, wellicht niet kennen, hoewel die in de jaren ’70 een uitzonderlijk gevierde zanger en tv-persoonlijkheid was.

Ivan Heylen bij Reyers Laat
Ivan Heylen bij Reyers Laat

Ivan Heylen (68) stond zowel in Nederland, Duitsland en in eigen land bovenaan de hitlijsten met de onvergetelijke songs ‘De Wilde Boerndochtere’ en ‘De Werkmens’. Maar de simpele boerenzoon bleek veel meer in zijn mars te hebben. Hij gooide later hoge ogen als journalist, columnist en tv-maker. Het wat en hoe kun je nu lezen in een autobiografie met als titel ‘De Berg zegt’.

[related-posts]

In ‘Reyers Laat’ op EEN ging Ivan gisteren ei-zo-na door het lint, toen Lieven Van Gils zijn boek ‘een boeltje’ noemde. Ivan zette de interviewer meteen op zijn plaats met gevatte antwoorden en opmerkingen en dat deed hij ook, wanneer het over de relatie met zijn succesvolle jonge broertje Martin ging. Het botert immers niet tussen die twee!

Elk praatprogramma wil de twee Heylens gezamenlijk op de set zien, maar het is de jongste die elk dubbelinterview weigert. Dit verklaart Ivan ook in zijn boek, zij het in filosofische bewoordingen. Als de oudere broer die bekommerd is om ‘het geweten’ van de jongste: “Het wordt tijd dat hij al zijn frustraties kwijtraakt!”

En toch durf ik wedden dat de broers binnenkort in één of andere talkshow samen op de sofa zitten. Het zou kunnen uitmonden in een serie ‘Heylen vs. Heylen’, zij het dan met intellectuele en artistieke proeven. Kortom, wordt vervolgd!