Luk Alloo heeft geschenk voor Jill Peeters, maar daar wil de weervrouw niets van weten

Alloo Bij.

Een opmerkelijk moment dinsdagavond in het VTM-programma Alloo Bij. Daarin ging Luk Alloo op zoek naar de vrouw achter Jill Peeters, weervrouw bij de commerciële omroep. Vanaf haar zevende wist ze al dat ze het weerbericht wou presenteren.

“Ik was geraakt door de natuur en het weer. Dat had ik via mijn papa die groenten verhandelde, en dus afhankelijk was van het weer. Toen op de radio over het weer werd gesproken, moesten we zwijgen. En dan was er Armand Pien. Hij was voor mij een tovenaar”, vertelt ze.

Opvallend genoeg solliciteerde Peeters eerst bij de VRT: “Maar er was daar geen plaats, want ze hadden al Sabine Hagedoren en Frank Deboosere. En als ik moest wachten tot zij zo oud waren als Armand Pien toen die afscheid nam, dan kwam ik nooit aan de bak. Ik ben toen zwaar beginnen huilen onder de douche.”

(lees verder op de volgende pagina welk geschenk Jill liever niet kreeg)

Luk Alloo wou Jill een bos bloemen cadeau doen, maar dat had ze liever niet. “Soms gebeurt het dat ik bloemen krijg na een lezing over ecologie en duurzaamheid. Dat heb ik echt niet graag. Mijn verhaal klopt niet dan, bloemen worden meestal geteeld in serres die verwarmd en verlicht moeten worden. Daar gaat veel energie verloren.”