Luc Steeno, keukenpiet vanaf zijn 10de

“Het was van moeten, maar ik deed het graag!”

Niet zo lang geleden gaf Luc Steeno (49) het geheim van zijn lekkere spaghettisaus prijs: hij voegde er een ferme schep pickles aan toe! Intussen een hit in menig Vlaamse keuken.

Zijn kookkunsten kreeg hij er letterlijk ingelepeld van thuis uit, vertelde Luc vanmiddag in ‘De Madammen’ op Radio 2. Zijn ouders hadden immers de handen vol met hun tuinbouwbedrijf, dat vooral grondwitloof teelde.

In het hoogseizoen moesten hij, zijn broer en zus al van kindsbeen af een handje helpen in het bedrijf. Je zou dan denken dat je op den duur geen witloof meer kan zien, maar nee, er kwam bijna dagelijks witloof op tafel en het hele gezin Steeno was er weg van! Al ging Luc soms wat graag bij zijn grootouders eten, omdat daar altijd konijn op tafel kwam.shutterstock_145996514

Tijdens de examenperiodes moest Luc niet mee het veld in, maar moest hij wel voor het eten zorgen. Hij zat toen nog op de lagere school! Vanop een stoel leerde Lucske vooral stoofgerechten bereiden op een authentieke Leuvense stoof.

Wat nu nog zijn lievelingsgerecht is? Een stoofpot van witloof met middelgrote balletjes van gemengd gehakt vlees. Smakelijk!

Wordt het geen tijd dat Luc Steeno ook eens denkt aan het bundelen van al zijn recepten in een kookboek? Ik wil alvast je ‘proefpersoon’ zijn, Luc!