Lisa van Temptation Island: “Ze hebben mijn beelden gemanipuleerd”

Manipulatie.

Lisa kreeg doorheen het seizoen de reputatie van sneaky slang, maar is dat wel waar? Was ze echt geniepig of kwam het door de manipulatie van de programmamakers? Lisa biedt zelf weerwoord in een interview met VROUW.

Volgens haar is het logisch dat je je anders gedraagt als er camera’s in de buurt zijn. “Je wordt 24/7 gevolgd en hebt geen moment voor jezelf. Het gebeurt vanzelf omdat je het van nature niet gewend bent. Het verschil is dat die scènes bij mij uitgelicht werden. Waarom? Omdat ik verder niets deed, moesten ze het spannend maken. En als eenmaal je imago bepaald is, worden alle beelden zo gemanipuleerd dat het in die lijn past. En bij mij was dat het imago sneaky…”

Haar imago heeft ook gevolgen voor haar dagelijkse leven. “Zelfs als ik boodschappen doe in de supermarkt roepen mensen: ‘Hé, daar heb je sneaky Lisa.’ Dat is best heftig. Toen laatst ook mijn ouders het te verduren kregen, ging dat mij niet in de koude kleren zitten.”

Volgens haar zette het programma Merijn mooier in de verf dan haar en dat klopt niet met de realiteit. “Hij (Merijn) lijkt nu een engel, maar hij is degene die vreemdgegaan is. Dat vergeten mensen. Hij kon altijd al goed liegen, zo had hij ook voor het programma altijd contact met meisjes op Instagram en Snapchat. Maar ik ben blij dat ik erachter ben gekomen hoe hij is. Hij zei altijd dat hij niet op blonde vrouwen met neptieten viel, maar ook dat was dus gelogen.”

Zo zie je maar. Wat er gebeurt op Temptation Island, blijft op Temptation Island, zelfs als er camera’s in de buurt zijn. We zullen nooit zeker zijn hoe de vork precies in de steel zat op de feesteilanden. (Alleen die beelden van Ken op Lize kunnen niet ontkend worden. Duidelijker kon Tarzan niet rampetampen, als we het zo plastisch mogen verwoorden. Maar dat is weer een heel ander verhaal.)