Leuvense doctorandus is Mister Gay Vlaanderen 2014

Krijgt drie kussen van juryvoorzitter Bart De Wever!

Afgelopen weekend werd in de voormalige Sint-Augustinus kerk in Antwerpen (!) met veel tralala de kersverse Mister Gay Vlaanderen bekroond. De jongeman is 28 jaar, blond, gespierd én een kerel met brains. Hij gaat door het leven met twee voornamen, Willem Joris, alsof hij voor de showbizz in de wieg was gelegd. Overigens gaat zijn interesse vooral uit naar de media, want met deze materie bezigt hij zich al jaren aan de KULeuven.

Mister Gay Vlaanderen

De aanwezige holebi’s en hun heterovrienden kregen zaterdag een volwaardig spektakel aangeboden: muzikale acts, interviews, een modedefilé en een parade van halfnaakte adonissen die de hipste zwem- en onderbroeken showden. En ook de meeste van de juryleden konden vanop de eerste rij best genieten van al dat fraais. Zelfs Urbanus had zich laten overhalen om in de jury te zetelen! ‘Gay’ staat immers ook voor ‘vrolijk en luchthartig’, dus zijn uitlatingen pasten perfect in dit kader. De voorzitter van de jury, burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, was al langer op de uitnodiging ingegaan, omdat hij zijn stad op de kaart wil houden als holebi-vriendelijke stad.

[related-posts]

Winnaar Willem Joris was bijzonder vereerd met de titel, maar beklemtoonde dat zijn deelname aan de verkiezing meer betekende dan er goed uitzien in boxershort. Al een jaar lang is hij ambassadeur van de holebigemeenschap en sinds kort ook woordvoerder van de vzw ‘Help Mij’, die zich inzet om het taboe rond ‘homo-zijn en depressie’ te doorbreken.

Zelf een sportfreak, wil Willem Joris als Mister Gay Vlaanderen in de nabije toekomst vooral ijveren voor meer openheid rond homoseksualiteit in teamsporten. “Vooral in de voetbalsport is dit nog altijd een heikel punt.”, zegt Willem, “Daarom is het mijn droom om bij het ingaan van de nieuwe voetbalcompetitie eens de aftrap te mogen geven in de eerste klasse. Het zou alleszins een mooi signaal zijn, nee?”