Kransje favorieten wordt groter na 2de halve finale Eurovisiesongfestival

Zit een top 5 er nog in voor België?

Nu Loïc Nottet (België) en Trijntje Oosterhuis (Nederland) vorige dinsdag al hun kunstjes aan de wereld toonden, was het toch even met andere ogen kijken naar de tweede halve finale. De spanning was een pak minder en de overrompeling van licht- en kleureffecten in de gigantische decors konden ook niet meer echt boeien. Zelfs de bekendmaking van de tien landen die doorgaan naar de finale hield geen al te grote verrassingen in. Litouwen, Montenegro, Noorwegen, Israël, Letland, Azerbeidzjan, Zweden, Cyprus, Slovenië en Polen zijn de 10 landen die de finalelijst van 27 landen compleet maken. Die finale heeft morgen, zaterdag, plaats en dit wordt een marathonuitzending van pakweg 4 uur. Hou de emmer popcorn al maar bij de hand; het zal je beletten te nagelbijten tot het bittere einde om te weten of onze Loïc Nottet de opvolger wordt van Sandra Kim die voor de laatste en enige Belgische zege zorgde in 1986.

Video Eurovisie songfestival 1986 – België:

https://www.youtube.com/watch?v=akMqfNmBjzY


Veel kaf onder het koren:

Net als tijdens de eerste halve finale waren tal van interpretaties en songs ondermaats. Terwijl dinsdag het Engels domineerde, zongen dit keer verschillende kandidaten in hun eigen landstaal en dit is op zich al een verdienste. Al begrijp je dan wel minder van de songtekst uiteraard. Anderzijds viel het op dat van de 33 landen die we tot nu aan het werk zagen niet één vertegenwoordiger in het Frans zong. Dit was jaren geleden even anders!

Al even opvallend was dat vele kandidaten voor een zwarte, witte of zwart-witte outfit kozen. Daarom viel de verschijning van Aminata voor Letland des te meer op. Zij stond haast onbeweeglijk op het podium als een sierlijke oranje-roze breekbare karaf die bij de minste beweging dreigde om te vallen. Onder haar lang kleed droeg ze een bizarre onderjurk in zwarte kant waardoor het op het eerste gezicht leek alsof ze… borsthaar had. Het had gekund: Conchita Wurst achterna, weet je wel!

eurovisionletland

Maar Aminata heeft een opmerkelijk mooie stem en ook haar song ‘Love Injected’ was kwalitatief één van de betere. Noteer Letland al maar vast bij de kanshebbers!

Video Eurovisie songfestival 2015 – Letland:


(lees verder op de volgende pagina)