Koen Wauters mag ook eens op reis

Clouseau voor een jaartje van het podium af.

Koen Wauters stond aan de wieg van vtm (1989), net toen Clouseau zijn allereerste hit te pakken had met ‘Anne’. Maar toenmalig programmadirecteur, Mike Verdrengh, zag veel meer in de jonge frontman van de groep en lanceerde hem meteen als één van de gezichten van de commerciële zender. En gelijk had hij! Na 26 jaar dienst (!) is Koen Wauters nog altijd één van de sterkhouders van vtm.

In de voorbije kwarteeuw kon Koen zich op zowat alle terreinen uitleven en zijn prestatielijst is ronduit indrukwekkend. Ongeveer alle tv-programma’s waarbij Koen betrokken was, werden hoogvliegers en het laatste wapenfeit was ongetwijfeld ‘Wauters vs. Waes’, waarin Koen zowat al zijn (menselijke) registers opentrok en de harten veroverde van al wie hij tot dan toe nog niét op zijn hand had.

[related-posts]

Het voorbije jaar sloot hij af met een fenomenale reeks concerten in het Sportpaleis van Antwerpen, ‘Clouseau Centraal’, een show die alle voorgaande overtrof. En op deze manier heeft Koen elk jaar wel wat in petto dat zijn populariteit hooghoudt. In die mate, dat iedereen zich de vraag stelt: ‘Wat mogen we dít jaar van Koen Wauters verwachten?’. Koen zelf diende onlangs de nieuwsgierigen van antwoord, al is het eigen aan een BV dat hij niet vies is van enige mysterie omtrent zijn plannen.

Vast staat dat er dit jaar géén nieuwe reeks van ‘Wauters vs. Waes’ op stapel staat. En de initiatieven m.b.t. Clouseau laat Koen over aan zijn broer Kris. Die gaat de komende maanden werken aan nieuwe songs, maar of er in 2015 nog een nieuw album verschijnt, laat Koen wijselijk in het midden. Over een zoveelste concertreeks aan het eind van het jaar is geen sprake.

[related-posts]

Meer dan waarschijnlijk zal Koen binnenkort wel opduiken als presentator van een nieuwe tv-reeks “Belgium’s got talent” en zal hij opnieuw zetelen in de jury van “The Voice van Vlaanderen”.

Maar Koen lijkt wel erg enthousiast over een nieuwe programmareeks voor vtm waarvoor hij groen licht kreeg. Hij mag voor het eerst in zijn rijke carrière een stukje van de wereld gaan verkennen. Reisprogramma’s op tv in overschot, zou je denken, maar als Koen Wauters de gids is, mag je daarvan de gekste dingen verwachten. Origineel en authentiek zal het concept alleszins zijn! Over de inhoud houdt clevere Koen de lippen op elkaar, maar als alles meezit, zien we het resultaat al in de herfst van dit jaar.

[related-posts]

Al vermoed ik dat deze ‘gunst’ geen plezierreisjes zullen zijn, gun ik het Koen van harte. Op 47-jarige leeftijd en na zulke carrière lijkt mij het verlangen om even een stap in de wereld te zetten, meer dan normaal. Koen kennende, zal hij op zijn eigengereide manier alweer pareltjes van televisie op het scherm toveren. We kijken er naar uit, Koen!