Koen Wauters bereidt nieuwe familieshow voor

Vtm speelt Koens’ populariteit én talent uit: tv voor het hele gezin!

Men kan bezwaarlijk zeggen dat vtm de afgelopen seizoenen slecht geboerd heeft. De jongste tv-seizoenen moesten ze niet eens veel moeite doen om op te tornen tegen het zelfverklaarde, kwalitatieve offensief van de zender VIER. Daar loopt het huis tegenwoordig zo goed als leeg…

Koen Wauters (46) was van bij de start van vtm (in 1989) een hoogvlieger en tot vandaag is hij dit nog. Met ‘Wauters vs Waes’ is zijn aaibaarheidsfactor zowaar nog gestegen en ik ken weinige artiesten die een voltallig gezin zo vakkundig kunnen entertainen als Koen.

[related-posts]

Dit heeft de zender zelf ook wel in het snuitje en daarom gooiden ze hem een uitdaging in de schoot, waarmee Koen ongetwijfeld in zijn nopjes zal zijn. ‘Big Star’s Little Star’ is een programmaconcept dat al een poos een kijkcijferkanon is in Groot-Brittannië en daar wil vtm nu een Vlaamse versie van maken. Het zal de taak van Koen zijn om op een speelse wijze licht vervelende details uit het privéleven van kinderen van BV’s los te peuteren. In de show moeten elke week drie BV’s met hun kind of kleinkind vragen over elkaar beantwoorden. Het winnende duo speelt voor een geldprijs voor het goede doel.

Het concept ligt een beetje in het verlengde van ‘De Parenclub’ van Rani De Coninck, maar ook dàt programma was meer dan het bekijken waard. Daarbij vergeleken was een product als ‘De Klas van Frieda’ (vrt) of ‘De Pappenheimers, new style’ (VIER) peanuts. Overigens zal Rani dit najaar ook met een nieuwe spelprogrammareeks voor de pinnen komen, ‘De Waarzeggers’.

Hoewel er deze zomer op tv-gebied bijna niks te beleven valt -tenzij voor fervente sportliefhebbers- heb ik sterk de indruk dat ongeveer alle zenders een herfstoffensief voorbereiden om ‘U’ tegen te zeggen. Laten we hopen. Het is al lang geleden dat ik overdag mijn tv-programmaboekje inkeek met de vraag: “Hoe kan ik vanavond al die goeie programma’s nu in godsnaam tegelijk bekijken?”