Over Koen & Tom en Slongs Dievanongs

2 nieuwtjes uit de Vlaamse showbizz.

Er valt elke dag wel een nieuwtje te rapen uit Showbizzland en dit is vandaag niet anders: Bart Kaëll stelt zijn nieuwe single voor ‘Zeg Hallo!’, liefhebbers van ‘Familie’ krijgen vanavond Maarten Van den Bossche voor het laatst te zien, zanger/acteur Tom Van Landuyt viert vandaag zijn 48ste verjaardag, enz. Toch pikten we er 2 nieuwtjes uit die onze speciale aandacht trokken:

1. Wauters vs Waes bekroond:

Terwijl half Vlaanderen in feite niets liever zou willen dan dat er een nieuwe reeks van de twee tv-helden zou worden ingeblikt, mogen de heren Wauters en Waes nog altijd teren op het succes van hun eerste reeks. In april jongstleden mochten Koen en Tom nog de award voor ‘Beste Entertainmentprogramma’ (van alle Vlaamse zenders) in ontvangst nemen tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. En daarover waren alle Vlaamse kijkers het volmondig eens.

Gisteren kreeg ‘Wauters vs Waes’ ook internationale erkenning. Het programma werd op het Worrd Media Festival in Hamburg bekroond met de meest begeerde onderscheiding, de Grand Prix Award, ook al in de categorie Entertainment. Zowat alle tv-landen ter wereld stuurden een kandidaat-programma in. Zowel vtm als vrt mogen dus terecht trots zijn. Bij ons werd de reeks uitgezonden op beide zenders en dit was een unieke samenwerking.

Tom Waes was zelf bij de uitreiking in Hamburg aanwezig en reageerde erg opgetogen via Twitter: “Mateke, we zijn het beste entertainmentprogramma!”

Video fragment “Wauters vs Waes”:

(lees verder op de volgende pagina)