Koen Crucke over zijn dieet: “Het was vermageren of doodvallen”

Meneer Spaghetti Light.

Koen Crucke kennen we vooral als Alberto Vermeersch of Meneer Spaghetti: de lijvige kapper uit Samson & Gert die nogal van eten houdt. Maar nu blijft van de ronde Meneer Spaghetti nog slechts de helft over. Koen Crucke is voor de tweede keer op een rij immers meer dan 60 kilo vermagerd.

Kobe Ilsen van het televisieprogramma ‘Over Eten’ zocht de acteur en operazanger op om uit te zoeken hoe hij dat gedaan heeft. Openhartig vertelt Crucke dat hij op zijn zwaarst 130 kilo gewogen heeft en nu 67 weegt. Het is al de tweede keer dat hem dat gelukt is. Zo extreem van gewicht schommelen, heet jojoën en het is niet bijster gezond. Toch is het voor zijn gezondheid dat Crucke de krachtinspanning gedaan heeft. “Ik ben niet vermagerd om mijn uiterlijk alleen”, vertrouwt hij Ilsen toe. “Het was dat of doodvallen, werd mij verteld.”

[related-posts]

Hij zegt ook dat het zonder zijn trouwe man, Jantje (Jan Geysens), nooit gelukt zou zijn. Hij maakt altijd gezonde gerechten voor hem klaar, zelfs op verplaatsing en steunt hem volop. Zo zal je Jan ook geen steak met friet zien eten, om zijn man te steunen. “Ik dieet eigenlijk met hem mee”, aldus Jan. “Ik eet dezelfde dingen als Koen, maar alleen in grotere porties.”

De zingende kapper eet vijf keer per dag om niet bij te komen en probeert regelmatig te sporten om zijn gewonnen gezondheid zo goed mogelijk te behouden. Zijn geheime recept is vooral dat hij zijn porties kleiner maakt dan vroeger en kleine zondes toelaat. Genieten van wat witte chocolade of een stukje taart zit er zeker nog in, maar alles met mate. Hoe dat er in de praktijk uitziet, kun je in deze video van ‘Over Eten’ zien.