Keniaanse actrice Lupita Nyong’o mooiste vrouw ter wereld

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Ik hoor verschillende mannen nu al luidop denken ‘Nee, mìjn vrouw is de mooiste!’ en zulke gedachte kan ik alleen maar toejuichen. Maar dan moet je ze ook af en toe naar buiten laten komen, nee?

De titel ‘Mooiste vrouw ter wereld’ werd toegekend door het topmagazine ‘People’ i.s.m. de website ‘The Perfect Human Face’. Die site doet ook minutieus uit de doeken hoe een perfect hoofd en lichaam er moeten uitzien. Haal er een lintmeter bij, dames, want dit is millimeterwerk:

  • Het gezicht is perfect, wanneer de lengte ervan 1,6 keer groter is dan de breedte.
  • De afstand van de onderkant van de neus en de kin moet 1,6 keer de afstand zijn van de onderkant van de neus en het middelpunt van de lippen.
  • Een middelste voortand is 1,6 keer groter dan de kleinere tand ernaast.
  • De ene gezichtshelft is het exacte evenbeeld van de andere.

Lupita Nyongo

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alles draait om ‘de gulden snede’, de wiskundige harmoniefactor van 1,6. Iets wat elke leerling aan de tekenacademie al tijdens het eerste trimester onder de knie moet hebben.

Lupita Nyong’o mag dan wel de mooiste vrouw ter wereld zijn, deze week werd door ‘Time Magazine’ bekendgemaakt wie in 2013 ‘de meest invloedrijke personen’ waren. Vreemd genoeg waren het ook in deze poll showbizzfiguren die het haalden van bijvoorbeeld Hillary Clinton en Barack Obama.

Bij de heren viel die eer te beurt aan Pharell Williams en bij de dames kwam Beyoncé als winnares uit de bus.