Kathleen over afscheid ‘oude’ K3: ‘Heel cru gezegd, maar daar komt het op neer’

Einde van een tijdperk.

kathleenk3Op zondagavond 8 mei nam de oude K3 afscheid van het grote publiek in de Antwerpse Lotto Arena. Veel fans hadden gehoopt dat ook Kathleen Aerts, de voorgangster van Josje, nog even mee op het podium had gemogen. Maar dat was tegen de zin van Studio 100. “Dat ik niet welkom was, is heel cru gezegd, maar daar komt het wel op neer”, vertelt Kathleen in Story.

“Bij Studio 100 willen ze de nadruk leggen op de nieuwe K3 én focussen op het feit dat Karen, Kristel en Josje de fakkel definitief doorgeven aan Hanne, Marthe en Klaasje. Ik begrijp hun standpunt wel. Ik mocht wel in de zaal plaatsnemen, maar daar heb ik voor gepast.”

Hoort Kathleen eigenlijk nog veel van haar oude collega’s Karen en Kristel? “Dat contact is in de loop der jaren wel wat verwaterd. Het is niet dat we ruzie hebben, maar je kunt dat het beste vergelijken met oude schoolvriendinnen. Die sturen elkaar ook nog weleens een sms. Nu ze meer tijd hebben, wil ik graag nog eens met hen een koffietje gaan drinken. Of ze kunnen natuurlijk ook op vakantie komen in Zuid-Afrika! Mijn deur staat altijd open voor Karen en Kristel.”