Karl Vannieuwkerke: bezig baasje!

‘Diabo’ en ‘Vive le vélo’ samen zal niet lukken.

Dat Karl Vannieuwkerke (43) van vele markten thuis is, wisten we al. De jongste weken loodst hij vanonder de vrt-toren de voetballiefhebbers op een onderhoudende en gezellige wijze van de ene wedstrijdhelft naar de andere. Met veel kennis van zaken en een vleugje humor én mede dankzij zijn gespreksmaatjes Jan Mulder en Johan Boskamp weet Karl altijd te boeien. Chapeau!

Maar Karl is ook een wielerkenner en al jaren presenteert hij de avondlijke talkshow ‘Vive le vélo’. En dus zat ie met een probleem: de Tour start zaterdag, precies op de dag dat de Rode Duivels de kwartfinale spelen tegen de Argentijnen. Dan zou je denken: een andere sportreporter zal die eerst Tourdagen wel overnemen van Karl. Maar de vrt hakte zelf de knoop door:

[related-posts]

Indien de Belgen zaterdag winnen en doorgaan naar de halve finale, blijft Karl de omkadering van het WK (inclusief het magazine ‘Diabo’) presenteren tot en met zondag 13 juli. En ‘Vive le vélo’? Dat moet dan maar wachten tot Karl het voetbalgebeuren heeft afgerond. Indien de Rode Duivels verliezen aanstaande zaterdag, zal Vannieuwkerke de dag erna al op post zijn in Groot-Brittannië, waar de Tour van start gaat en er enkele dagen het land doorkruist.

Geen idee of Karls’ collega’s daarmee zo happy zijn, maar Karl is nu eenmaal een bijzonder bezig en ambitieus baasje. Intussen raakte immers ook bekend dat Vannieuwkerke in het najaar elke zaterdagochtend een live praatshow zal presenteren… op Radio 2! In ‘Karl & Co’ zal hij lang niet uitsluitend over sport spreken. Bedoeling is dat hij met zijn gasten terugblikt op de faits divers van de voorbije week.

En behalve dit alles, schrijft Karl ook columns en boeken en vult hij ook theaterzalen met zijn sportgetinte one-man-shows. Het siert Karl’s ambitie en carrière dat hij zelf een poos wielrenner was bij de amateurs, naar eigen zeggen om zijn latere sportverslaggeving beter te kunnen stofferen. Je moet het maar doen!