Karen Damen komt met verrassende toekomstplannen: “Altijd die droom gekoesterd”

Nieuwe projecten.

Karen Damen hier, Karen Damen daar, Karen Damen overal. Je kan er niet naast kijken: haar huwelijk, haar optredens in de media, het programma Nieuwe Buren op VIJF. En niet vergeten dat ze geen deel meer uitmaakt van K3, de populairste meidengroep die Vlaanderen ooit gekend heeft.

karendamenWie dacht dat Karen haar nieuwe weg al had gekozen en zou verdergaan als actrice en presentatrice, die zit goed fout. “Na K3 heb ik bewust een paar maanden niets gezongen, maar toen ik in de studio stond om het lied voor ons trouwfeest op Ibiza in te zingen, besefte ik weer hoe graag ik het eigenlijk wel deed”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Na 17 jaar K3 start Karen Damen dus met een solocarrière als zangeres. In het voorjaar van 2017 trekt ze naar de studio om een eerste album op te nemen. “De plannen zijn concreet, maar of ik in het Engels, Frans of Antwerps zal zingen, dat weet ik nog niet. Ik heb altijd de droom gekoesterd om na K3 met muziek verder te gaan, maar ik had een duwtje nodig. Nu alles openbaar is, kan ik niet meer terug.”

Daar stopt het mogelijk niet. Want krijgt Karen een realityshow over haar toekomstige muziekcarrière? “Misschien gebruiken we de opnames van het hele proces ooit wel voor televisie ja.” Welk genre ze gaat zingen? “Mensen denken dat ik een rockchick ben, zoals Anouk. Maar dat is niet zo en mijn stem leent zich daar niet toe.”