K3 verrast met inhoud liedje op nieuw album: “Natuurlijk verwachten we kritiek”

Ushuaia.

Vanaf vandaag wordt het nieuwe album Ushuaia van K3 gelanceerd in de winkels. Ushuaia is het vijftiende studioalbum van K3 en het tweede met werk van Marthe, Klaasje en Hanne. Het album bevat twaalf oude K3-hits en twaalf nieuwe liedjes. De coverfoto zorgde nog voor het verschijnen voor heel wat persaandacht. In de eerste foto’s die verschenen werd het gezicht van Marthe zwaar bewerkt met Photoshop. Uiteindelijk koos Studio 100 toch voor een andere foto.

Alsof dat nog niet genoeg was, trekt nu het nummer Prinsesje en Superman alle aandacht, want daarin wordt nadrukkelijk gezongen over homoseksualiteit. Dit is de tekst van het refrein:

Waarom mag een jongen nooit prinsesje
Waarom mag een meisje nooit superman zijn?
Elke vogel bouwt z’n eigen nestje
Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!
Waarom mag een jongen nooit prinsesje
Waarom mag een meisje nooit superman zijn?
Soms houden prinsesjes van prinsesjes
Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!

“Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn”, zegt tekstschrijver Alain Vande Putte in Het Nieuwsblad. “Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.”

“Kleuters liggen niet wakker van die genderstereotypen. Die verkleden zich zonder probleem in prins of prinses, of ze nu jongen of meisje zijn. Voor de ouders kan het wél een eye­opener zijn, want zij horen die muziek even vaak als hun kinderen”, besluit kinderpsycholoog Koen Lowet.

Video: K3 verrast met inhoud liedje op nieuw album: “Natuurlijk verwachten we kritiek”