Jonas Geirnaert na moppen over zuurgooier: “Mijn excuses, maar voor een aantal mensen uitdrukkelijk niet”

0
1196

De Slimste Mens Ter Wereld.

Jonas Geirnaert maakte vorige week een aantal moppen over de zuurgooier tijdens een aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld. Die werden niet zo goed onthaald en daarvoor wilde Geirnaert zich excuseren, maar niet bij iedereen.

“Mijn oprechte verontschuldigingen gaan uit naar het slachtoffer van de zuuraanval in de Delhaize, en haar familie. Ik ben altijd van mening geweest dat je overal grappen over moet kunnen maken, ook over hele erge onderwerpen, en dat vind ik nog steeds. Maar ik begrijp ook dat dat voor de directe betrokkenen confronterend en kwetsend is overgekomen”, zegt hij in Humo.

“Ik heb geen enkele moeite om toe te geven dat ik daar in dit specifieke geval niet voldoende bij heb stilgestaan. En ook al heb ik in geen van die grappen gelachen met de echte gebeurtenissen, laat staan met het slachtoffer zelf: als ik daar iemand van de betrokkenen leed mee berokkend heb, dan wil ik me daar oprecht voor verontschuldigen.”

(lees verder op de volgende pagina bij wie hij zich niet wil excuseren)

“Bij wie ik me uitdrukkelijk niét wil verontschuldigen is de Nieuwsblad-journalist die uit zes negatieve reacties op Twitter in luttele minuten tijd een artikel gewrongen heeft. Ook niet bij de eindverantwoordelijke bij Het Nieuwsblad die dit nieuwswaardig vond. Ik ben al 15 jaar bezig als comedian, en ik begin dit soort hypocriete verkoopstruken en het flinkheids-opbod over wat wel en niet mag in humor eerlijk gezegd echt moe te worden.”

“Wel wil ik benadrukken dat ik niet in de val der veralgemening wil trappen: ik weet zeer goed dat bij al deze kranten hoofdzakelijk capabele en correcte journalisten werken, die geen aandeel hebben in mijn huidige ongenoegen.”

“De krant nam zelfs contact op met het slachtoffer van de zuuraanval, om haar nóg eens te confronteren met wat er gebeurd is, om haar familie nóg maar eens om een reactie te vragen, om die mensen onterecht het gevoel te geven dat de grappen tegen hén gericht waren.”

“Heel eerlijk: wie heeft daar baat bij? Het slachtoffer van de zuuraanval en haar familie in elk geval niet. Voor hen was het beter geweest de – voor hen confronterende – grappen die ik maakte zo snel mogelijk te laten passeren en alles opnieuw te laten rusten. De enige die er wel baat bij had, was een krant die gevuld moest worden. En liefst zo goedkoop mogelijk.”

GEEN REACTIES